Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Мета українських слідчих і прокурорів – відновити справедливість та забезпечити відповідальність росії за її міжнародні злочини в Україні, аби зупинити агресора раз і назавжди

Генеральний прокурор Андрій Костін онлайн взяв участь у панельній дискусії «Війна росії проти України: гуманітарні, правові та політичні аспекти», яка відбулася в рамках відкриття фотовиставки «Eyes on the War».

Під час виступу Андрій Костін наголосив, що злочинний режим Кремля десятиліттями зухвало себе поводив на міжнародній арені, відчуваючи абсолютну безкарність за власні дії, в тому числі за агресію проти України, розпочату у 2014 році. Саме тому мета українських слідчих і прокурорів чітка і зрозуміла: відновити справедливість та забезпечити відповідальність росії за її міжнародні злочини в Україні, аби зупинити агресора раз і назавжди.

Генпрокурор зауважив, що притягнення росії до відповідальності за її варварські злочини, відновлення справедливості та відшкодування збитків постраждалим – єдиний правильний шлях, який допоможе зберегти міжнародний порядок, заснований на правилах, та відновити мир і стабільність у світі.

Андрій Костін подякував Віденському університету, Віденській дипломатичній академії, Інституту регіонів Європи, Посольству України в Республіці Австрія, Офісу Президента України, Українсько-Австрійській асоціації та Міністерству юстиції Австрії за організацію виставки, а також професору Вольфгангу Мюллеру та всім іншим учасникам за участь у змістовній дискусії.