Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на конференції у Лондоні: Злочин агресії за своєю суттю є злочином високопосадовців

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у Лондонській конференції, присвяченій Спеціальному міжнародному трибуналу щодо злочину агресії.

Під час панельної дискусії розглянули шляхи забезпечення ефективного розслідування та формування надійної доказової бази для притягнення до відповідальності керманичів кремлівського режиму.

Андрій Костін зазначив, що на цьому шляху досягнуто значного прогресу. Так, прокурори з Європи та США працюють в ICPA над стратегією кримінального переслідування за злочин агресії. Понад 40 держав входять до Core Group, яка розробляє правові засади трибуналу.

"Я вірю, що ці спільні зусилля увінчаються створенням Спеціального трибуналу, який буде дійсно міжнародним і здатним притягнути до відповідальності тих, хто спланував цю жорстоку війну", розповів Генпрокурор.

"Це не лише питання справедливості для України та нашого народу, а й вимога глобальної безпеки, а також унікальна можливість для міжнародної спільноти захистити та зміцнити світовий порядок, заснований на законах і правилах", – наголосив Андрій Костін.

У панельній дискусії за модерації Ааріфа Абрахама взяли участь Філіп Сендс, Марк Елліс, Тобі Кедмен, Джейсон МакКью. Підвели підсумки дискусійного дня Андрій Костін та Генеральна прокурорка Великої Британії Вікторія Прентіс.