Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на полях Генасамблеї ООН: Настав час покласти край російській культурі насильства

Генеральний прокурор Андрій Костін розпочав поїздку до США у складі офіційної делегації України, яку очолює Президент України Володимир Зеленський. Цілями поїздки є зміцнення стратегічного партнерства заради перемоги України та досягнення справедливого миру.

Перша зустріч на полях Генасамблеї ООН — з міністрами закордонних справ Групи друзів України, що об’єднала десятки держав для притягнення до відповідальності за російську агресію.  

Генпрокурор разом з Міністром закордонних справ Андрієм Сибігою поінформували партнерів про ситуацію в Україні, зокрема про розслідування воєнних злочинів рф.

Андрій Костін зауважив, що тільки об'єднавшись, можна забезпечити повну і всеосяжну відповідальність за грубі порушення росією прав людини і міжнародного права. 

«Кремлівський режим вважає, що ці закони на нього не поширюються. Настав час покласти край російській культурі насильства. Настав час діяти разом», – закликав він.

Генпрокурор розповів, що у нещодавній зустрічі, присвяченій Пункту 7 Української Формули Миру, взяли участь представники понад 70 держав. 

«Це чітке свідчення того, що в найближчому майбутньому ми побачимо Перемогу в нашій боротьбі за справедливість. Це буде наша спільна перемога, яка дозволить встановити справедливість для всіх жертв і постраждалих у цій війні, вшанувати пам'ять жертв і постраждалих у попередніх війнах, які не отримали справедливості, а також захистити майбутні покоління, забезпечивши справедливий і міцний мир», – зазначив Андрій Костін. 

Генпрокурор подякував учасникам зустрічі за життєво важливу підтримку України.

У заході взяли участь міністри закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп, Маршалових островів Калані Канеко, Албанії Іглі Хасані, Естонії Маргус Цахкна, Данії Йеппе Транхольм-Міккельсену та інші високі представники.