Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на презентації документального проєкту «Living the war: Children»: Агресія росії не оминула жодної дитини в Україні

Генеральний прокурор Андрій Костін разом зі старшою радницею Голови Офісу Президента України Дарією Зарівною взяли участь у презентації документального проєкту «Living the war: Children» на конференції Центру європейської політики (EPC) «Повернення дітей: Передумова справедливого миру в Україні».

«Агресія росії не оминула жодної дитини в Україні. Війна несе страшні наслідки: діти стають безпосередніми жертвами звірств та свідками жахливих злочинів. Саме такі свідчення про пережите зібрані у документальному проєкті «Living the war: Children», - зазначив він.

Андрій Костін подякував всій команді, яка готувала книгу і фотовиставку у складі проєкту. «Та найбільша вдячність — дітям, які знайшли в собі сміливість і рішучість розповісти свої історії», - додав він.

«Ця книга є моральним компасом гуманізму. І моє бажання – аби вона опинилась на столі кожного лідера і всіх, від кого залежить прийняття важливих рішень. Аби міжнародна спільнота ніколи не забувала справжнього обличчя так званого «руського миру»: насильство, залякування, репресії, тортури та вбивства», - наголосив Андрій Костін.

За його словами, книга також демонструє стійкість українського народу та нашу незламну волю здобути Перемогу у війні, повернути дітей додому і, звичайно, притягнути до відповідальності всіх причетних до злочинів проти дітей.