Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на Саміті миру: Кожні 10 хвилин росія вчиняє злочин проти України та українців

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь в історичному Саміті миру, який відбувся 15-16 червня у Швейцарії. Саміт об'єднав представників понад 100 держав та організацій заради спільної мети — відновити та зберегти справедливий мир. Генпрокурор онлайн виступав під час української гуманітарної панелі, на якій троє постраждалих від воєнних злочинів розповіли світу свої трагічні історії.

«Для мене честь долучитися до дискусії на цьому саміті разом із відважними українцями, які пережили воєнні злочини, скоєні росією. Світ повинен чути такі історії, аби розуміти всю тяжкість злочинів, які агресор чинить щодня на українській землі», – підкреслив Генпрокурор.

За словами Андрія Костіна, на сьогодні задокументовано майже 130 000 воєнних злочинів. Це означає в середньому 150 злочинів на день. Кожні 10 хвилин росія вчиняє злочин проти України та українців.

«Я щиро сподіваюся, що цей саміт зміцнить зусилля світової спільноти, спрямовані на припинення цих злодіянь. Це, зокрема, робота зі звільнення та повернення українських цивільних, незаконно утримуваних рф, та примусово депортованих агресором дітей», – акцентував увагу Генеральний прокурор.

Андрій Костін додав: «Якби політики та інші впливові особи частіше знаходили в собі мужність спілкуватися з постраждалими від воєнних злочинів, я вірю, що рішення, необхідні для порятунку життів, ухвалювалися б набагато оперативніше».

Генпрокурор подякував усім учасникам, які поділилися своїми історіями: Владиславу Буряку, Максиму Колесникову, Сергію Гайдаржи, Омбудсману Дмитро Лубінець, а також Дарії Зарівній, старшій радниці Голови Офісу Президента України, яка модерувала цю важливу розмову.