Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на засіданні урядової комісії розповів про імплементацію гендерних підходів в роботі ОГП

В Кабінеті Міністрів під головуванням Віцепрем'єр міністерки з питань євроінтеграції Ольги Стефанішиної відбулося засіданні урядової комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав можливостей жінок і чоловіків. У засіданні взяли участь представники державних інституцій та міжнародних організацій.

«Гендерна рівність і впровадження гендерних підходів є елементом розвитку демократичних інституцій та євроатлантичного шляху України. Адже йдеться про врахування інтересів і потреб різних людей, рівність їхніх прав, розвиток нашого найціннішого ресурсу – людського капіталу»,зауважив Генпрокурор.

Андрій Костін акцентував, що в Офісі Генерального прокурора вперше в історії інституції пройде гендерний аудит, який проведуть експерти структури ООН Жінки. На основі їхніх рекомендацій буде розроблено гендерну стратегію з відповідним планом дій.

«Ми вдосконалили систему спеціалізації прокурорів у кримінальних провадженнях щодо домашнього насильства та сексуального насильства в умовах збройного конфлікту. У нашій роботі ми спираємось на рекомендації українських та міжнародних експертів з міжнародного гуманітарного права і гендерно компетентного правосуддя», – розповів Генпрокурор.

Він додав, що Офіс Генпрокурора тісно співпрацює з такими інституціями як Міжнародний кримінальний суд та Офіс Спецпредставниці Генсека ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів для навчання прокурорів, слідчих та психологів, які безпосередньо працюють зі свідками та постраждалими від сексуального насильства.

«Ми будуємо ефективну, європейську прокуратуру і впроваджуємо сучасні практики, орієнтовані на потерпілих, їх максимальний захист та підтримку. Інтеграція гендерних підходів є невіддільною складовою цих процесів», – наголосив Андрій Костін.