Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на зустрічі з експертами Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів: Ми досягли значного прогресу, та чимало роботи ще попереду

Генеральний прокурор Андрій Костін на координаційній зустрічі Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) обговорив експертну та технічну допомогу, спрямовану на посилення інституційної спроможності Офісу Генпрокурора в контексті розслідування воєнних злочинів росії.

"АСА надає дуже цінну підтримку Офісу Генпрокурора в контексті розслідування воєнних злочинів росії та притягнення винних до відповідальності. Зокрема, в межах технічної та експертної допомоги проводяться тренінги для прокурорів та слідчих, а також надаються відповідні юридичні консультації на центральному та регіональному рівнях", – зазначив Андрій Костін.

На координаційній зустрічі разом з головним координатором ACA, третім послом з особливих доручень США Клінтом Вільямсоном, координаторами кластерів та експертами обговорили подальші кроки для досягнення спільних цілей – відновлення справедливості для постраждалих та притягнення до відповідальності винних у скоєнні злочинів.

Робота ACA поділена на 18 кластерів, серед яких 9 тематичних (зокрема щодо злочину агресії, геноциду, воєнних злочинів проти довкілля, незаконного переміщення дітей), а також 9 регіональних, які надають необхідну підтримку Департаментам з розслідування воєнних злочинів у регіональних прокуратурах. На сьогоднішній день проведено вже 19 зустрічей робочих груп в межах кластерів.

"Ми досягли значного прогресу, та чимало роботи ще попереду. Особливо це стосується питання притягнення до відповідальності вищого військово-політичного керівництва рф. Нашим пріоритетом є посилення спільної роботи, аби якісно підготувати кримінальні провадження", – наголосив Генпрокурор.

Андрій Костін подякував всім національним та міжнародним експертам і українським прокурорам, які віддані цій спільній меті.