Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Наш обов'язок — позбавити злочинну організацію ПВК «Вагнер» ресурсів для фінансування бойових дій в Україні

В рамках робочого візиту до США Генерельний прокурор Андрій Костін зустрівся з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом.

Андрій Костін подякував пану Мерріку Гарланду та колегам з Міністерства юстиції США за підтримку ініціатив України із розбудови глобальної мережі відповідальності та допомогу в розслідуванні й переслідуванні воєнних злочинів рф.

"Україна та США об’єднані спільною метою — забезпечити всеосяжну відповідальність за міжнародні злочини, скоєні російськими військами в Україні", - констатував Андрій Костін.

Сторони обговорили напрацювання та наступні спільні кроки.

"Щиро вітаємо посилення співпраці з ФБР та рішення Мін'юсту США призначити постійного радника з правових питань в Києві. Також серед наших пріоритетів — активізація зусиль для притягнення до відповідальності «групи Вагнера» за міжнародні злочини", - заявив Андрій Костін.

Генпокурор поінформував, що українські прокурори спільно з американськими колегами працюють над механізмами арешту закордонних активів так званої ПВК «Вагнер».

"Наш обов'язок — позбавити цю злочинну організацію ресурсів для фінансування бойових дій в Україні та подальшого підриву миру і безпеки у світі", - наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор Андрій Костін також привітав рішення США щодо призначення свого прокурора до Міжнародного центру з переслідування злочину агресії (ІСРА), який запрацює влітку в Гаазі на базі Євроюсту.

"Це ще один чіткий сигнал незмінної підтримки з боку США. Запуск цього Міжнародного центру є важливою передумовою для створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії", - додав він.