Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Наше першочергове завдання – повернути українських дітей, захистити їхні життя, права та свободи

Генеральний прокурор Андрій Костін виступив на засіданні підкомітету з міжнародних прав людини Комітету закордонних справ та міжнародного розвитку Палати громад Канади.

Андрій Костін подякував шановним членам та голові Файсалу Ель-Хурі за можливість детально розповісти про воєнні злочини проти українських дітей.

"Незаконне переміщення та інші злочини росії проти українських дітей не є випадковістю. Ці злочини є частиною широкомасштабної та системної політики кремля, спрямованої на знищення української нації", наголосив Генпрокурор.

Андрій Костін зазначив, що дітей на окупованих територіях примусово вивозять під приводом «міркувань безпеки» і відправляють до російських установ, де обмежують їхні свободи. Вони піддаються ідеологічному перевихованню у відповідності до російської пропаганди. Їх віддають на виховання до родин російських громадян, а хлопчиків-підлітків часто мілітаризують. Так агресор стирає їхню національну ідентичність.

"Наше першочергове завдання – повернути українських дітей, захистити їхні життя, права та свободи. І необхідно діяти швидко та рішуче, аби зменшити глибину травми, яку завдає їм агресор", – констатував Генпрокурор.

"Щиро вдячний Канаді за підтримку у цій боротьбі за наше майбутнє", – додав він.