Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Настав час верховенству права покласти край безкарності

«Настав час верховенству права покласти край безкарності», - заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час свого виступу на Паризькому форумі «Ніч права». Він закликав міжнародну спільноту долучитися до боротьби України з агресором на юридичному фронті.

У правовому форумі, організатором якого є Голова Конституційної ради Французької Республіки Лоран Фабіус, взяли участь урядовці, правники зі всесвітньо відомими іменами, вчені і судді. Серед спікерів - Прокурор МКС Карім Хан.

Панельну дискусію «Війна і Право» відкрив Президент України Володимир Зеленський із закликом дати відповідь тим, хто розв’язав цю несправедливу і неспровоковану війну. І відповідь проста: Спеціальний трибунал для військово-політичного керівництва РФ.

В ході дискусії обговорили дієві механізми притягнення до відповідальності за вчинені в Україні злочини, а також шляхи подальшої співпраці на всіх рівнях з метою забезпечення міжнародного правосуддя та відновлення справедливості.

«Це не проста війна: обравши цей шлях, Росія кинула виклик усталеному світовому порядку. І відповідь може бути тільки одна: правосуддя. Маю унікальну можливість ще раз донести світу інформацію про Бучу, Ізюм, Маріуполь, Харків. Будь-яке з цих міст може дати назву майбутньому Спецтрибуналу», - наголосив Генеральний прокурор.

Андрій Костін підкреслив, що наразі у порядку денному Офісу Генпрокурора злочин агресії, воєнні злочини та злочин геноциду. Він додав, що українська прокуратура співпрацює як з державами-партнерами і Офісом Прокурора МКС, так і з українськими та міжнародними громадськими організаціями. «Наша мета незмінна - адекватна відповідь агресору на правовому полі та відновлення справедливості», - сказав він.