Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Незважаючи на безпрецедентні виклики воєнного часу, Україна продовжує йти своїм європейським шляхом

Під час робочої поїздки до Брюсселю Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Генеральним директором Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та переговорів з розширення Герт-Яном Купманом. Обговорили прогрес України на шляху до повноправного членства в Євросоюзі.

Андрій Костін зазначив, що ухвалення Комплексного стратегічного плану реформування сектору правопорядку, який був розроблений у співпраці з неурядовими організаціями та міжнародними партнерами, стало важливим кроком на шляху до гармонізації кримінального процесуального законодавства України зі стандартами ЄС. План передбачає підвищення ефективності кримінального процесу, зміцнення інституційної спроможності органів правопорядку та забезпечення захисту прав людини як основного пріоритету в їхній роботі.

«Зараз ми працюємо над реалізацією цього Стратегічного плану. Практичні кроки викладені у відповідному Плані дій. Його проєкт вже презентовано представникам громадянського суспільства»,розповів Генпрокурор.

«Ми залишаємося відданими європейським цінностям прозорості та доброчесності й продовжуємо працювати над удосконаленням систем правопорядку та прокуратури у відповідності до найкращих європейських практик», – додав він.