Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив співпрацю з міністрами юстиції Хорватії, Бельгії, Фінляндії та Іспанії

Генеральний прокурор Андрій Костін у Ризі на полях Неформальної конференції «На шляху до справедливості для України» провів двосторонні зустрічі з міністрами юстиції Хорватії, Бельгії, Фінляндії та Іспанії.

Андрій Костін подякував Міністру юстиції та державного управління Хорватії Івану Малениці за тренінги, які українські прокурори та слідчі пройшли у Загребі в червні цього року.

«Набутий досвід та техніки, відпрацьовані під час навчання, є надзвичайно корисними для нашої команди, яка спеціалізується на воєнних злочинах»,зауважив Генпрокурор.

З Міністром юстиції Бельгії Вінсентом Ван Квікенборном Андрій Костін обговорив можливості для поглиблення співпраці у розслідуванні міжнародних злочинів, скоєних в Україні.

Бельгія є одним з лідерів серед країн, які вживають рішучих заходів щодо арешту та конфіскації активів, пов'язаних з фінансуванням російської агресії.

Генпрокурор подякував за виняткові зусилля, які докладає Бельгія на цьому напрямі.

«Ми повністю відкриті до співпраці й зробимо все можливе, щоби забезпечити відповідальність кожного причетного до цих жахливих злочинів»,додав він.

Андрій Костін з Міністеркою юстиції Фінляндії Лееною Мері розглянули можливості поглиблення співробітництва у галузі взаємної правової допомоги.

«Наш спільний обов'язок – забезпечити, щоби кожен причетний до міжнародних злочинів, включно з тими, хто наразі переховується від українського правосуддя, отримав справедливе покарання. Офіс Генпрокурора готовий до тісної співпраці, відкритого діалогу і обміну інформацією у цій та інших сферах наших спільних інтересів»,зазначив Генпрокурор.

Міністерці юстиції Іспанії Пілар Льоп Андрій Костін подякував за підтримку України у її прагненні до справедливості. За допомогу надану групою іспанських експертів у розслідуванні масованих ракетних обстрілів цивільної інфраструктури України, які здійснювала рф.

«Сьогодні актуальним питанням залишається розслідування підриву греблі Каховської ГЕС та оцінка його екологічних наслідків. Знання та навички іспанських експертів були б надзвичайно корисними для нас у цій непростій справі»,зазначив Генпрокурор.