Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з представниками громадських організацій співпрацю щодо фіксації воєнних злочинів

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з виконавчим директором ГО «Українська Гельсінська спілка з прав людини» Олександром Павліченком, головою правління ГО «Харківська правозахисна група» Євгеном Захаровим та виконавчою директоркою ГО «Центр громадянських свобод» Олександрою Романцовою. Обговорили ініціативу «Трибунал для путіна», учасниками і засновниками якої є представники цих та інших громадських і правозахисних організацій.

Андрій Костін подякував за той вклад, який роблять представники громадянського суспільства, для фіксації подій ймовірних воєнних злочинів.

Учасники ініціативи документують події, в яких вбачаються ознаки злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду в усіх регіонах країни, що стали об’єктом нападу. Ініціатива проводить активну роботу на міжнародному рівні, щоб використати чинні механізми в ООН, Раді Європи, ОБСЄ, ЄС та Міжнародному кримінальному суді для зупинення брутальності цих порушень. Кожен із учасників ініціативи документує наведені злочини у окремому регіоні України.

Представники громадських організацій продемонстрували Генпрокурору сайт, на якому можна ознайомитися зі статистикою бази даних воєнних злочинів, інформацію щодо яких їм вдалося зібрати.

Обговорили шляхи подальшої співпраці та її посилення, а також можливість використання прокурорами даних, зібраних у їхній базі воєнних злочинів «Трибунал для путіна».