Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з Сенатором Річардом Блюменталем наслідки підриву Каховської ГЕС

Генеральний прокурор Андрій Костін провів онлайн зустріч з Сенатором Річардом Блюменталем. Повідомив його про наслідки жахливого воєнного злочину – підриву Каховської ГЕС.

"Окрім масштабної повені, руйнування греблі Каховської ГЕС становить загрозу для роботи Запорізької АЕС. Різке падіння рівня води може призвести до виходу з ладу системи охолодження. Йдеться про екологічну катастрофу – тяжку довгострокову шкоду довкіллю",зауважив Генпрокурор.

Сенатор Блюменталь зазначив, що за результатами його розмови з Генеральним прокурором Андрієм Костіним, він отримав переконливі свідчення того, що зухвалий підрив росією греблі Каховської ГЕС спричинив серйозні масштабні руйнування. Це воєнний злочин.

Також обговорили питання співпраці між Україною та США у правовій сфері, обмін інформацією щодо злочинів рф, у тому числі – незаконної діяльності «групи Вагнера».

Андрій Костін висловив вдячність Конгресу США за підтримку законодавчих ініціатив, які сприяють забезпеченню всеосяжної відповідальності росії за міжнародні злочини.