Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з The Reckoning Project співпрацю щодо документування воєнних злочинів

Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі подякував виконавчій директорці The Reckoning Project Джанін Ді Джованні та Ібрагіму Олабі за їхню роботу.

Генпрокурор наголосив, що робота команди The Reckoning Project з документування злочинів росії проти України є надзвичайно цінною для відновлення справедливості.

«The Reckoning Project передав нашим прокурорам понад 250 документів з показами потерпілих і свідків. Після презентації книги «Найстрашніші дні мого життя» наш Департамент протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, вивчає викладену в книзі інформацію з метою подальшого розслідування цих справ»,зазначив Андрій Костін.

В ході зустрічі обговорили розширення партнерства у сфері збору та аналізу даних. 

Генпрокурор зауважив, що сучасні цифрові інструменти, які використовує команда The Reckoning Project, дуже допоможуть у роботі прокурорів і слідчих.

Також Андрій Костін подякував The Reckoning Project за роботу із повернення українських дітей, примусово депортованих до рф. Він висловив сподівання на подальшу співпрацю у створенні необхідних для цього механізмів. 

«Переконаний, що наша синергія є важливою передумовою успіху в розслідуванні й переслідуванні за воєнні злочини та відновленні справедливості для тих, хто постраждав від цієї війни», – наголосив Генпрокурор.