Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з учасниками експертної дискусії, організованої Атлантичною радою США, розвиток бізнесу в Україні та захист інвестицій

В рамках офіційного візиту у США 21 вересня у Вашингтоні Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь в експертній дискусії, організованій Атлантичною радою США. Сторони обговорили розвиток бізнесу в Україні та захист інвестицій.

«Війна ще триває, а ми вже говоримо про економіку та розвиток. Це, на мою думку, є важливим сигналом. До призначення на посаду Генерального прокурора я був членом тимчасової комісії Верховної Ради із захисту інвестицій. І цілком розумію, наскільки це питання є важливим, особливо зараз», – зазначив Генеральний прокурор.

Андрій Костін повідомив, що в Офісі Генерального прокурора є профільний Департамент захисту інвестицій, який вже має позитивні кейси співпраці, і цей напрям роботи весь час посилюється.

Генеральний прокурор поділився своїми планами зустрітися з представниками бізнесу і бізнес-асоціацій для обговорення проблематики. Андрій Костін наголосив, що для нього надзвичайно важливо обмінятися думками та інформацією, послухати, що турбує і що заважає розвитку бізнесу, а також знайти підходи, які зроблять ведення бізнесу в Україні більш прозорим і безпечним. Раніше у схожому форматі відбулася зустріч з представниками громадських організацій, що працюють в Україні.

«Моя позиція: бізнес має бути захищеним і працювати за єдиними правилами. Будь-то великий бізнес, малий бізнес, міжнародний або локальний. Врешті-решт, наша мета – не лише відвоювати в агресора захоплені землі, а відбудувати спроможну, заможну, інноваційну державу. Без інвестицій і розвитку бізнесу це неможливо», – зазначив Андрій Костін.