Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з учасниками круглого столу USIP стратегію розбудови мережі всеосяжної відповідальності рф за її міжнародні злочини

Перебуваючи із робочою поїздкою у Вашингтоні, Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у круглому столі в Інституті миру США (USIP). Обговорювали стратегію розбудови мережі всеосяжної відповідальності росії за її міжнародні злочини.

Генпрокурор подякував послу Вільяму Тейлору, президентці USIP Лізе Гранде, послу Девіду Шефферу, послу Марі Йованович та всім учасникам за глибоку змістовну дискусію.

«Сьогодні, у критичний момент для всього вільного світу, настав час використати нашу міць, аби захистити те, що є правильним, – відновити і зберегти справедливий мир. Це означає – перемогти росію як на полі бою, так і в судах», наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор зазначив, що нещодавні ордери на арешт, видані Міжнародним кримінальним судом, та результати національних розслідувань воєнних злочинів рф, які ведуть партнери, чітко демонструють, що міжнародна коаліція справедливості є сильною.

«Втім, для повного відновлення справедливості необхідно створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії», – зауважив Андрій Костін.