Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Обстріли об’єктів електроенергетики – це свідома політика вбивства українців

Країна-агресор прицільно б’є по критичній інфраструктурі України. З початку повномасштабного вторгнення збройними силами РФ здійснено 85 атак на об’єкти електроенергетики, з них 51 - у жовтні. Найбільше ударів по об’єктам критичної інфраструктури нанесено у Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4, в м. Києві – 4.

«Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя. З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Так само як свідомо прирікало на голодну смерть під час Голодомору 1932-1933 років. Це - тероризм і воєнний злочин», - заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

В день Організації Об’єднаних Націй, яка була заснована 77 років тому, він закликав ООН продовжити боротись за мир та безпеку, і в контексті цієї боротьби підтримати створення Міжнародного трибуналу для агресора.

«Росія та її керівництво мають постати перед судом за злочин агресії, геноциду і воєнні злочини. Мир неможливий, допоки зло не покаране», - зазначив Андрій Костін.