Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін під час брифінгу розповів про діалог з бізнесом

Генеральний прокурор Андрій Костін, відповідаючи на запитання, зазначив, що у вирішенні питання захисту бізнесу немає різних «сторін».

«Ми всі громадяни України, ми всі маємо єдиного ворога. Цей ворог – це російська федерація. І ми особливо символічно в цей день, в День Соборності, маємо бути об'єднані саме заради перемоги», – зауважив Андрій Костін.

«Має бути відкрита і чесна взаємодія – це основа для розвитку суспільства, навіть у таких складних умовах», – додав він.

Генпрокурор розповів, що діалог з бізнесом існує на постійній основі. У найближчі дні запланована зустріч за участі бізнес-омбудсмена та представників бізнес-асоціацій.

Андрій Костін нагадав, що в Офісі Генпрокурора діє спеціалізований Департамент захисту інвестицій, про який знають абсолютно всі бізнес-асоціації. Він системно співпрацює з найбільшими бізнес-асоціаціями та здійснює контроль у 215 кейсах щодо можливого порушення прав інвесторів. У 120 з них успішно забезпечено дотримання прав підприємців.

Також Генпрокурор зазначив, що постійно вдосконалюється практика роботи прокурорів та слідчих для того, щоб запобігти порушенням прав та інтересів доброчесного бізнесу. Зокрема, надмірному використанню таких заходів, як обшуки. Для цього розроблено Стандарти діяльності прокурорів у сфері захисту інвестицій під час досудового розслідування, регулярно проводимо координаційні наради та роз’яснювальну роботу.