Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін подякував американським колегам за рішучі дії з переслідування поплічників російського режиму

Генеральний прокурор Андрій Костін висловив подяку Міністерству юстиції США на чолі з Генеральним прокурором Мерріком Гарландом за докладені зусилля, спрямовані на всебічну боротьбу з російською агресією.

Мова йде про висунуті обвинувачення проти російського банкіра, президента одного з найбільших банків росії, а також двох його спільників. Останніх було заарештовано у США 22 лютого. Усіх трьох звинувачують у порушенні санкційного режиму та відмиванні коштів.

У своєму відеозверненні Меррік Гарланд зазначив, що зобовʼязання підтримувати народ України і протистояти російській агресії залишається незмінним пріоритетом.

"За цей час ми арештували, заблокували або домоглися конфіскації майже 700 мільйонів доларів активів підсанкційних російських олігархів та інших представників російського режиму. Ми ліквідували схеми незаконного експорту військових технологій до росії. Ми висунули обвинувачення проти 70 фізичних та 5 юридичних осіб за ухилення від санкцій, порушення експортного контролю, відмивання грошей та інші злочини. Ми також розслідуємо воєнні злочини, які підпадають під юрисдикцію Сполучених Штатів", - розповів Меррік Гарланд.

Своєю чергою, Андрій Костін підкреслив професіоналізм та самовідданість американських колег.

"Щиро вдячний нашим американським колегам та друзям за їхній професіоналізм, самовідданість та непохитну підтримку України. Ми високо цінуємо нашу тривалу співпрацю заради відновлення справедливості для всіх, хто постраждав від жахливих воєнних злочинів росії", - подякував Генпрокурор.

Нагадаємо, під час офіційного візиту до США у вересні минулого року Генеральний прокурор Андрій Костін домовився про посилення співпраці між українською групою з розшуку, арешту та конфіскації активів Task Force UA та Групою KleptoCapture Мін'юсту США задля забезпечення подальших конфіскацій підсанкційних російських активів.