Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Причетні до звірств над українськими військовими будуть встановлені та притягнуті до відповідальності

Наджорстокі звірства стали візитівкою російської армії. Катування та жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими є одним з найпоширеніших видів воєнних злочинів, які вчиняють російські військові на нашій землі. Розслідування цієї категорії злочинів є одним з основних пріоритетів Офісу Генерального прокурора.

Однак останній випадок, відео якого широко поширювалося у соціальних мережах, перевищив своєю жорстокістю всі межі людської уяви. Ми побачили нелюдське поводження з військовополоненим у формі Збройних Сил України з боку окупантів від якого здригнулися навіть прокурори та слідчі, які мають досвід розслідування жорстоких вбивств та катувань.

За моїм дорученням прокурори Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, негайно розпочали досудове розслідування. Його здійснюватиме Головне слідче управління Служби безпеки України. Паралельно прокурорами були надіслані термінові запити до Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міністерства оборони, надані відповідні доручення оперативним підрозділам Національної поліції та Служби безпеки України з метою встановлення всіх обставин події та причетних осіб.

Хід досудового розслідування перебуває під моїм особистим контролем.