Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін про безпекову угоду з Великою Британією: Такі угоди матимуть стримуючий ефект, адже посилюють безпеку нашої держави на постійній основі

"Безпекова угода з Великою Британією — це дійсно історичний крок, який став можливим завдяки системній дипломатичній роботі команди президента Зеленського та напрацюванням групи міжнародних радників, яку очолюють Андрій Єрмак та колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен", - зазначив Андрій Костін.

Генеральний прокурор повідомив, що він також був долучений до роботи цієї групи від самого початку. Він роз’яснив, що Угода означає для зусиль України із відновлення справедливості та забезпечення верховенства права всередині країни:

-Зміцнення Сил Оборони України — це наріжний камінь нашої стійкості. І це дасть позитивний ефект для усіх сфер, включно з дотриманням закону і порядку в країні.

-В положеннях Угоди прямо зазначається підтримка зусиль Офісу Генпрокурора та Міжнародного кримінального суду із забезпечення відповідальності росії.

-Посилення санкційного режиму та відповідальності за спроби уникнути санкцій, а також арешт активів, пов'язаних з росією — це спосіб позбавити агресора ресурсів для ведення війни.

-Передбачено також спільні заходи із боротьби з організованою злочинністю, яку використовують росія та її проксі.

"Це тільки перша безпекова угода, і я впевнений, ми побачимо такі угоди й з іншими країнами. Сьогодні, зокрема, говорили про те, що такі угоди матимуть стримуючий ефект, адже посилюють безпеку нашої держави на постійній та тривалій основі за рахунок конкретних спільних дій", - зауважив Андрій Костін.

Генеральний прокурор подякував Уряду Великої Британії та особисто Генеральній прокурорці Вікторії Прентіс за системну підтримку у сфері правосуддя: це тренінги для прокурорів, слідчих та суддів, допомога у розробці стандартів розслідування воєнних злочинів, експертні консультації й технічна допомога. Він також відзначив роботу радника Офісу Генерального прокурора — британського юриста та колишнього судді Міжнародного кримінального суду — сера Говарда Моррісона.