Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін про рішення МКС щодо ордерів на арешт російських генералів: Ще одна віха на нашому шляху до відновлення справедливості

«Сьогодні ми знову побачили, як здійснюється правосуддя, і що ті, хто вчиняє міжнародні злочини, понесуть відповідальність. Я щиро вітаю видачу Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт генерал-лейтенанта зс рф та адмірала військово-морського флоту рф, яких підозрюють у систематичному вчиненні атак на енергетичну інфраструктуру України, що спричинили значну шкоду цивільному населенню», – зазначив Андрій Костін.

Генеральний прокурор подякував Міжнародному кримінальному суду, Прокурору Каріму Хану та всім українським прокурорам та слідчим, які сприяли цьому спільному результату, допомагаючи у зборі доказів.

Це перший випадок, коли особи підозрюються у скоєнні злочину проти людяності «інших нелюдських діянь [...], що спричинили великі страждання або серйозні тілесні ушкодження».

«Ми продовжуємо працювати разом, щоб притягнути до відповідальності всіх винних у скоєнні міжнародних злочинів, незалежно від їхніх звань та посад», – наголосив Андрій Костін.

Більше про рішення МКС