Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін про зловживання впливом в інтересах бізнесу та контрабанду: Не уникне покарання ні підприємець, ні депутат, ні держслужбовець

Таку заяву зробив Генеральний прокурор за результатами координаційної наради з керівниками правоохоронних органів Одещини. 

Андрій Костін звернув увагу правоохоронців на те, що в регіоні продовжує існувати практика зловживання впливом посадовцями органів виконавчої влади та їх так званими «смотрящими». Лобіювання інтересів окремих учасників бізнесу та корупційні схеми створюють нерівні умови для бізнесу в регіоні.

«Це мій сигнал для всіх: коло таких осіб достеменно відоме правоохоронним органам. У кожному правопорушенні буде забезпечено невідворотне покарання. Я ці слова говорю в Одесі. Думаю, що одесити розуміють, про кого йде мова», – наголосив Генпрокурор.

Під час наради обговорили також боротьбу з одним із головних дестабілізуючих чинників внутрішнього ринку України – контрабандою. Генеральний прокурор навів приклад нещодавно проведених спільних з Державним бюро розслідувань обшуків на одеській митниці. За кілька тижнів роботи виявили контейнери з різноманітними товарами та навіть – гвинтокрил. За словами Генпрокурора, правоохоронці виявили і відкриті контейнери, у яких замість товарів було каміння. Товар вже забрали і залишили будівельне сміття.

«Офіс Генерального прокурора забезпечує законність у кожному кримінальному провадженні. Ті, хто думають, що «порішали» свої проблеми та змогли уникнути відповідальності - помиляються. Невідворотність покарання щодо корупції та розкрадань бюджету буде забезпечено незалежно від соціального статусу та посад. Не уникне покарання ні підприємець, ні депутат, ні держслужбовець», – заявив Андрій Костін.

Він повідомив, що Офісом Генерального прокурора також буде організовано перевірку законності ухвалених рішень про закриття цієї категорії кримінальних проваджень.