Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Продовжуємо розвивати систему прокуратури відповідно до найкращих європейських та світових практик

Сфери правосуддя та безпеки є ключовими в контексті переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Тому продовжується розвиток системи прокуратури відповідно до найкращих європейських та світових практик.

Готуються зміни за наступними напрямами:

• Посилення системи внутрішнього контролю. Генеральна інспекція має не просто реагувати на інциденти, а створити цілісну систему запобігання корупційним проявам та порушенням етики;

• Вдосконалення дисциплінарних процедур – впроваджуються додаткові інструменти КДКП з урахуванням рекомендацій GRECO;

• Сучасний HR. Покращення системи управління розвитком персоналу – розбудовується прозора та зрозуміла для кожного прокурора система кар’єрного зростання;

• Цифровізація всіх процесів прокурорської діяльності – використання сучасних технологій задля того, щоби ці зміни були дієвішими та ефективнішими.

«Розвиток цих чотирьох напрямів є невідкладним та першочерговим завданням для забезпечення ефективної роботи органів прокуратури та для збереження довіри суспільства»,наголосив Генпрокурор.

Минулого тижня Андрій Костін провів зустріч з представниками робочих груп. Спільно обговорили першочергові кроки за цими напрямами, які можуть бути реалізовані вже найближчим часом, і які призведуть до дійсно відчутних результатів.

«Вдячний усім партнерам, які підтримують нас у цьому. І сподіваюся на подальшу плідну співпрацю задля втілення цих надважливих ініціатив, яких очікує від нас суспільство та які необхідні для розбудови успішної європейської України», – зазначив Генпрокурор.