Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін провів перше робоче засідання оновленої Task Force

В Офісі Генерального прокурора відбулося перше робоче засіданні оновленої Task Force – Міжвідомчої робочої групи з питань притягнення до відповідальності причетних до агресії проти України осіб, розшуку, арешту та подальшої конфіскації їх активів.

Генеральний прокурор Андрій Костін закликав учасників робочої групи налагодити системну комунікацію з Task Force інших країн.

За його словами, також доцільно розширити коло статей Кримінального кодексу України, переслідування за які може стати предметом зацікавленості Task Force. «Якщо раніше мова йшла лише про воєнні злочини та злочин агресії, то зараз потрібно звернути увагу і на злочини, пов’язані з легалізацією майна, одержаного злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму, і на вчинення державної зради та інші злочини проти основ національної безпеки і економічної стабільності держави», - підкреслив Генпрокурор.

Нагадаємо, на цьому тижні було оновлено керівництво Task Force UA. Очільником міжвідомчої робочої групи став Антон Кориневич, посол з особливих доручень МЗС України. Радник Офісу Президента України Владислав Власюк - перший заступник керівника та перший секретар. Заступник і керівник напряму виявлення та арешту активів - Катерина Каплюк з НАЗК. Заступник Міністра юстиції України Ірина Мудра відповідатиме за новий напрям - конфіскації та вилучення активів.

Роботу Task Force перебудовано - з’явилися санкційний напрям, напрям конфіскації та вилучення активів. Також є напрями виявлення та арешту активів і розробки нормативно-правових актів. За кожен з напрямів визначені відповідальні особи.