Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Міжнародна підтримка у розслідуванні воєнних злочинів РФ: прокурори Латвії вже зібрали свідчення 80 громадян України

Андрій Костін провів розмову з Генпрокурором Латвії Юрісом Стукансом. Під час зустрічі обговорили співпрацю, зокрема в рамках Спільної слідчої групи (JIT).

Андрій Костін подякував за сталу допомогу та підтримку латвійському народу та колегам-прокурорам, які активно працюють в рамках спільної слідчої групи. Він також звернувся з проханням про обмін інформацією з Латвією щодо активів російських громадян, причетних до агресії.

Юріс Стуканс запевнив, що його країна підтримувала, підтримує та буде підтримувати Україну. Він поінформував, що латвійські прокурори вже допитали близько 80 громадян України і продовжують збирати свідчення, зокрема щодо фільтраційних таборів, через які проходять переміщені до РФ особи.

«Більшість громадян України, які потрапляють в Латвію через Росію, залишили тимчасово окуповані території. Вони можуть дати цінні свідчення, тому для нас важливо активно з ними працювати, разом з латвійськими колегами», - наголосив Андрій Костін.

Генеральні прокурори обох країн засвідчили, що вже зібрано достатньо переконливих доказів для Міжнародного кримінального суду. Втім подальша співпраця ще більше підсилить матеріали досудових розслідувань. Вони також узгодили спільну позицію щодо необхідності створити спеціальний міжнародний трибунал для притягнення до відповідальності воєнного та політичного керівництва РФ.