Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін провів розмову зі своїм польським колегою

Генеральний прокурор Андрій Костін провів онлайн зустріч з новопризначеним Міністром юстиції та Генеральним прокурором Польщі Адамом Боднаром. 

Андрій Костін поінформував свого польського колегу про міжнародні злочини, які росія продовжує вчиняти проти України. Зокрема, про сьогоднішній масований обстріл мирних українських міст. 

«Навіть у ці передсвяткові дні, коли світ готується до Нового року, злочинний російський режим не припиняє вбивати українців», - наголосив він.

Обговорили продовження співпраці заради відновлення справедливості та притягнення агресора до відповідальності. 

«Сподіваємося на розширення нашого партнерства також і в інших сферах, зокрема щодо вдосконалення підтримки потерпілих і свідків та впровадження сучасних, людиноцентричних підходів у щоденну роботу українських прокурорів і слідчих», - додав Генпрокурор.

«Я хотів би висловити свою солідарність з Україною. Ми виступаємо за притягнення до відповідальності і справедливе покарання винних у скоєнні воєнних злочинів, готові розшукувати їх, збирати докази цих злочинів і продовжувати співпрацювати в цьому напрямку. Як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівні, якнайширше», - заявив у свою чергу Адам Боднар.

Андрій Костін щиро подякував Польщі за незмінну підтримку та побажав пану Боднару успіхів у всіх його починаннях на новій посаді.

«Разом ми стаємо ще сильнішими заради захисту спільних цінностей — демократії та верховенства права», - сказав він.