Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: США постійний стратегічний партнер та союзник України у протидії корупційним злочинам

Перебуваючи з робочим візитом у США, Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Директором Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Тоддом Д. Робінсоном.

Генпрокурор подякував за експертну та технічну підтримку, яку з перших днів війни INL надали в розслідуванні та судовому переслідуванні воєнних злочинів рф.

«Високо цінуємо допомогу INL у створенні Проєктного офісу для Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генпрокурора. Це дозволить посилити кадровий потенціал, оптимізувати робочі процеси та підвищити результативність з повернення активів», – зазначив Генпрокурор.

Обговорили подальше нарощування інституційної спроможності української прокуратури та впровадження інновацій, зокрема, людино-орієнтованих підходів до роботи з потерпілими та свідками воєнних злочинів. Боротьба з корупцією також залишається серед головних пріоритетів.

Також Андрій Костін зустрівся з Координатором США з питань глобальної боротьби з корупцією Річардом Неф'ю. Подякував за незмінну підтримку в розбудові та зміцненні антикорупційної інфраструктури в Україні.

«США постійний стратегічний партнер та союзник України у протидії корупційним злочинам», – зауважив Генпрокурор.