Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін провів зустріч з Міністром юстиції та Генеральним прокурором Канади Аріфом Вірані

Андрій Костін подякував канадському колезі за підтримку на шляху до відновлення справедливості.

"Допомога в ідентифікації та притягненні до відповідальності осіб, причетних до міжнародних злочинів росії є надважливою для досягнення цієї мети. Одним із ключових кроків для запобігання подібним злочинам у майбутньому є включення до санкційних списків фізичних та юридичних осіб, причетних до примусової депортації українських дітей та незаконного утримання і катування цивільних", зауважив Генпрокурор.

Він зазначив, що Україна високо цінує ініціативи Канади у сфері правосуддя, зокрема здійснення національного структурного розслідування в рамках канадської Програми з розслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів. Також Генпрокурор додав, що сподівається на нові можливості для співпраці з професіоналами Королівської канадської кінної поліції, які розслідують міжнародні злочини в рамках цієї програми.

В ході зустрічі також обговорили потенційні напрями співробітництва щодо забезпечення відповідальності за злочин агресії.

"Ми повністю прозорі та відкриті до партнерства і готові всіляко сприяти роботі й надавати всі необхідні докази та інформацію", – констатував Андрій Костін.