Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: США завжди були в авангарді глобальної боротьби за свободу і справедливість, разом вистоїмо та переможемо

Перебуваючи з офіційним візитом у Вашингтоні, Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з сенаторами Річардом Блюменталем та Шелдоном Уайтхаусом, які нещодавно відвідали Київ. Також у зустрічі взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

Обговорили повоєнне відновлення України й питання притягнення країни-агресора до відповідальності за міжнародні злочини.

«Ми щиро вітаємо нещодавні законодавчі зміни, які розширюють юрисдикцію американських судів щодо переслідування за звірства, скоєні в Україні, а також поправки, пов'язані з конфіскацією активів», – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор зауважив, що оголошення «групи Вагнера» іноземною терористичною організацією також стало б потужним кроком проти руйнівного впливу РФ.

«США завжди були в авангарді глобальної боротьби за свободу і справедливість. Вдячні за вашу підтримку та лідерство. Разом вистоїмо та переможемо», – додав він.