Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Створення комплексної екосистеми допомоги постраждалим внаслідок російської агресії – одне з головних завдань держави та невідʼємна складова відновлення українського суспільства

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у заході, присвяченому представленню Концепції вдосконалення національної системи засобів правового захисту та підтримки осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України.

Генпрокурор наголосив, що кожен українець та українка, які пройшли через жахіття війни, мають бути впевнені в тому, що держава зробить все можливе, аби захистити та відновити їхні права. Він зауважив, що саме тому створення комплексної екосистеми допомоги постраждалим внаслідок російської агресії – одне з головних завдань держави та невідʼємна складова відновлення українського суспільства.

«Сьогодні зроблено важливий крок до втілення цієї амбітної та дуже важливої мети – представлено Концепцію вдосконалення національної системи засобів правового захисту та підтримки осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України», – зазначив Андрій Костін.

Команда Офісу Генерального прокурора брала активну участь у розробці цього документу. Він охоплює рекомендації щодо основних напрямів підтримки, які мають вживатися на державному рівні. Серед них компенсаційні, реабілітаційні та інші заходи, необхідні для комплексного відновлення постраждалих осіб.

Генпрокурор привітав зусилля Робочої групи, до якої увійшли народні депутати, представники державних органів, міжнародних та національних правозахисних організацій. Окрема він подякував Офісу Омбудсмана за лідерство в процесі розробки Концепції.

Також Андрій Костін підкреслив значну роль громадського сектору в реалізації цих зусиль. «Ваш щоденний внесок у розвиток таких життєво важливих ініціатив є прикладом безпрецедентної відданості та єдності на благо українського суспільства. Я щиро вдячний за це динамічне партнерство, засноване на довірі», – зазначив він.

«Сучасна та ефективна система кримінальної юстиції має діяти в інтересах людини. Прокурори, слідчі, судді, державний та громадський сектор – ми всі продовжимо обʼєднувати та розвивати наші зусилля, аби ці слова втілювати в реальність», – наголосив Генпрокурор.