Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Створення міжнародних механізмів притягнення до відповідальності за злочин агресії є глобальним зобов’язанням

Продовжуємо на найвищому міжнародному рівні піднімати питання створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України, а також напрацювання механізму конфіскації активів осіб, причетних до фінансування агресії, на користь українського народу. Сьогодні мав честь виступити на засіданні Комітету Міністрів Ради Європи.

Ми повністю згодні з нашими партнерами, що існуючі міжнародні механізми повинні бути ефективними. Тому вдячні за готовність продовжити дискусію та дати імпульс до притягнення до відповідальності на міжнародному рівні за найтяжчий злочин – агресію.

Спеціальний трибунал необхідний для того, щоб притягнути російське військове і політичне керівництво до відповідальності відповідно до норм міжнародного права та стандартів прав людини.

Ми продовжуватимемо розслідування та судове переслідування воєнних злочинців на національному рівні, а також ефективно координуватимемо роботу з МКС і, сподіваюся, зі Спеціальним трибуналом у найближчому майбутньому.

Створення міжнародних механізмів притягнення до відповідальності є глобальним зобов’язанням, яке ми всі маємо взяти на себе, оскільки ця війна матиме далекосяжні наслідки не лише для України, а й для Європи, а також для світового порядку.