Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін та учасники групи «Друзі України» обговорили основні компоненти глобальної архітектури відповідальності

Під час робочої поїздки до Канади Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у зустрічі групи «Друзі України» в Оттаві.

Генпрокурор подякував Посольству Королівства Нідерландів в Канаді та Посольству України в Канаді за організацію заходу.

Андрій Костін разом із Послом Королівства Нідерландів у Канаді Інес Коппулс, Послом України в Канаді Юлією Ковалів та Ірвіном Котлером, головою-засновником Центру з прав людини Рауля Валленберга, розглянули в деталях основні компоненти глобальної архітектури відповідальності. Модерував змістовну дискусію професор Паям Ахаван.

«Покарання росії та кожного окремого злочинця — необхідна умова для відновлення та підтримки світового порядку, заснованого на нормах і правилах. Якщо чинні міжнародні правові механізми будуть недостатніми для цього, ми повинні бути обʼєднані, проактивні та готові розробляти нові ініціативи», – наголосив Генпрокурор.

Андрій Костін зауважив, що участь у зустрічі широкої аудиторії дипломатів, експертів та представників міжнародних неурядових організацій є потужним свідченням глобальної солідарності з Україною. 

«Така зацікавленість і підтримка зміцнюють моє тверде переконання в тому, що разом ми зможемо зупинити росію та відновити справедливість і мир», – зазначив Генпрокурор.