Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Такі справи, як цілеспрямована атака на найбільшу дитячу лікарню в Україні, мають розглядатися на рівні Міжнародного кримінального суду

Генеральний прокурор Андрій Костін в інтервʼю Reuters закликав Міжнародний кримінальний суд притягнути росію до відповідальності за ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит».

За його словами, масована ракетна атака 8 липня є частиною цілеспрямованих систематичних нападів, які завдають значної шкоди цивільному населенню. Тому вона має розглядатися не лише як окремий воєнний злочин, але й як злочин проти людяності, юрисдикцію на розслідування якого має МКС.

Якщо МКС візьметься за розслідування обстрілу лікарні, це може допомогти встановити закономірність атак, які свідчать про те, що Росія скоює злочини проти людяності в Україні.

лючовим елементом судового переслідування за злочини проти людяності є демонстрація систематичних нападів на цивільне населення. Важливо показати, що росія на даний момент є злочинною державою", - зазначив Генпрокурор.

ПОВНЕ ІНТЕРВʼЮ