Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Тільки разом з усім демократичним світом ми можемо боротися зі злом і нарешті переможемо

Генеральний прокурор Андрій Костін провів онлайн-зустріч з Керівним директором та командувачем цивільними операціями ЄС у Європейській службі зовнішньої діяльності Стефано Томатом. Обговорили подальші кроки співпраці.

«Ми цінуємо те, що Консультативна місія ЄС в Україні з першого дня війни надає нам юридичну та технічну допомогу. Ми вдячні за створення відділу з питань міжнародних злочинів при КМЄС, який складається з міжнародних експертів, для координації та підтримки наших прокурорів у розслідуванні та притягненні до відповідальності за міжнародні злочини. Цей крок допоможе нам налагодити ефективний і злагоджений механізм роботи», – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін запросив пана Томата особисто відвідати міжнародну конференцію «United for Justice Conference», яка відбудеться в Україні. Її основна мета – звернути увагу на російську агресію проти України та скоєні звірства, а також на зусилля щодо притягнення усіх винних до відповідальності на міжнародному та національному рівнях.

«Цивілізований світ підтримує нас, допомагаючи Україні як на полі битви, так і в судових баталіях, щоб притягнути РФ та її керівництво до відповідальності за усі звірства. Тільки разом з усім демократичним світом ми можемо боротися зі злом і нарешті переможемо», – зазначив Андрій Костін.