Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: У 2024 році було зареєстровано 73 кримінальні провадження за фактами торгівлі людьми

30 липня, у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив з Головою Програмного офісу Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC) в Україні Харшет Вірк триваючу співпрацю у боротьбі з цією складною проблемою, яка ще більше загострилася через російську агресію.

«Боротьба з торгівлею людьми є одним із постійних пріоритетів в роботі Офісу Генпрокурора. Лише протягом цього року було виявлено понад 40 постраждалих і зареєстровано 73 кримінальних провадження», – розповів Андрій Костін.

Війна спричинила безпрецедентні потрясіння в українському суспільстві. На жаль, це відкрило нові можливості для торгівлі людьми та інших форм організованої злочинності. Значно зросли ризики для найбільш вразливих груп населення.

Генпрокурор зазначив, що досвід UNODC є надзвичайно важливим для ефективного реагування на ці виклики. Він подякував за тривале співробітництво, яке лише зміцнилося після зустрічі з Гадою Валі, Виконавчою директоркою UNODC, в травні цього року.

«Команда UNODC в Україні підтримує нас у впровадженні підходів, орієнтованих на інтереси потерпілих, та організації спеціалізованого навчання для прокурорів і слідчих. Це допомагає нам застосовувати найкращі світові практики для розслідування цих жахливих злочинів та забезпечення допомоги постраждалим», – наголосив Андрій Костін.