Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Україна прагне забезпечити дотримання найвищих європейських стандартів, необхідних для співпраці у сфері взаємної правової допомоги та екстрадиції

У Брюсселі Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у зустрічі Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ разом з Єврокомісаром Дідьє Рейндерсом та міністрами юстиції країн ЄС.

«Посилення правового співробітництва має важливе значення для України на шляху до членства в ЄС», – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор поінформував колег про прогрес, досягнутий Україною у посиленні захисту прав людини, що є ключовим елементом для забезпечення екстрадиції з європейських країн.

Андрій Костін розповів, що Україна застосовує комплексний підхід: реконструює в'язниці, впроваджує законодавчі та регуляторні зміни, спрямовані на підвищення ефективності запобігання катуванням, удосконалює моніторинг дотримання прав ув'язнених у співпраці з міжнародними партнерами та організаціями громадянського суспільства.

«Ми активно адаптуємо систему до умов воєнного часу. Наразі більшість осіб, які перебувають у в'язницях країни, мають доступ до бомбосховищ. Україна прагне забезпечити дотримання найвищих європейських стандартів, необхідних для співпраці у сфері взаємної правової допомоги та екстрадиції. Наша мета – притягнути до відповідальності всіх злочинців, де б вони не були», – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін подякував колегам з ЄС за підтримку європейського вибору України та нашої боротьби за справедливість.