Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін взяв участь у дискусійному клубі «Нова країна». Говорили про можливості, які відкрила ратифікація Римського статуту

Генеральний прокурор Андрій Костін разом із заступницею Голови Офісу Президента України Іриною Мудрою, Омбудсманом Дмитром Лубінцем, правозахисницею, Нобелівською лауреаткою Олександрою Матвійчук та головою наглядової ради інвестиційної компанії EFI Group Ігорем Ліскі взяв участь у дискусії «Покарати зло: Римський статут і перезапуск міжнародного правосуддя».

«Міжнародна система правосуддя потребує змін та оновлень і Україна сьогодні є каталізатором цього процесу», – наголосив Андрій Костін.

Генеральний прокурор підкреслив, що ратифікація Римського статуту дає Україні можливості брати участь в ухваленні важливих рішень Міжнародного кримінального суду.

«Завдяки нашій співпраці, МКС вже видав 6 ордерів на арешт вищого керівництва рф, включно з путіним. Це безпрецедентний результат, досягнутий в рекордні терміни. МКС починає цікавитися видами злочинів, які раніше не розслідувалися, такими як екоцид та кібератаки, повʼязані з війною», – додав він.

Андрій Костін нагадав, що вже 75 країн світу обʼєдналися навколо Пункту 7 Української Формули миру — Відновлення справедливості. Робота на національному та міжнародному рівнях для розбудови мережі всеосяжної відповідальності рф за всі скоєні злочини триває.

Генпрокурор Андрій Костін висловив вдячність організаторам дискусійного проєкту «Нова країна», модератору Соні Кошкіній, спікерам та всім учасникам розмови.