Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін зустрівся з Послом ЄС з гендерних питань та різноманітності Стеллою Роннер-Грубачіч

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Послом ЄС з гендерних питань та різноманітності Стеллою Роннер-Грубачіч. Обговорили співпрацю та результати роботи у розслідуванні воєнних злочинів, скоєних на території України.

В ході розмови сторони зупинилися на розслідуванні злочинів сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом.

Андрій Костін зауважив, що докази, зібрані прокурорами та слідчими, а також інформація, надана представниками громадських та неурядових організацій і ЗМІ, підтверджує, що ці випадки непоодинокі. Коли слідчі групи приїжджають на деокуповані території, вони виявляють нові докази того, що сексуальне насильство використовувалося як один із засобів тероризування цивільного населення під час окупації.

«Наш юридичний і моральний обов’язок – забезпечити ефективне розслідування цих злочинів відповідно до міжнародних стандартів, а також надавати послідовну юридичну та психологічну підтримку потерпілим під час судового процесу», – сказав Генпрокурор.

Для цього Офіс Генерального прокурора у тісній співпраці з міжнародними партнерами та громадськими організаціями розробив Стратегію протидії сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, яка має бути офіційно ухвалена найближчим часом. Стратегія визначає підходи, орієнтовані на захист потерпілих. Паралельно в Офісі Генпрокурора було створене управління, яке буде займатися цією категорією злочинів.

Посол ЄС з гендерних питань та різноманітності Стелла Роннер-Грубачіч повідомила про готовність надати допомогу і підтримку як у розробці та впровадженні Стратегії, так і у підготовці профільних прокурорів.