Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з Послом США в Україні Бріджит Брінк та радником з юридичних питань Джаредом Кімбеллом

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Послом США в Україні Бріджит Брінк та новим постійним радником Посольства США з юридичних питань від Міністерства юстиції Джаредом Кімбеллом. Привітав пана Кімбелла з призначенням на посаду.

Він наголосив, що Україна глибоко цінує безпрецедентну підтримку з боку американського народу та уряду.

«Пишаємося нашим ефективним партнерством з Міністерством юстиції під керівництвом Генерального прокурора Мерріка Гарланда», – зазначив Андрій Костін.

Співпраця, серед іншого, включає стратегічні консультації з правових питань від робочої групи War Crimes Accountability Team, взаємодію в окремих розслідуваннях щодо пошуку примусово переміщених українських дітей, допомогу в ідентифікації та розшуку ймовірних злочинців.

Також Андрій Костін подякував Міністерству юстиції США за участь у роботі Спільної слідчої групи (JIT) та призначення Спеціального прокурора з питань злочину агресії для роботи в Міжнародному центрі з переслідування злочину агресії проти України (ICPA).

«Зі свого боку, ми продовжуємо реформи прокуратури та принципову боротьбу з корупцією. Підвищення прозорості, розвиток ініціатив, спрямованих на посилення взаємодії з громадськістю, забезпечення доброчесності та незалежності прокурорів залишаються нашими незмінними пріоритетами», – констатував Генпрокурор. 

Twitter