Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано корпоративні права на 2,1 млрд грн та майно російських корпорацій

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешти на корпоративні права вартість яких перевищує 2,1 млрд грн та 46 об’єктів нерухомого майна, що належать 11 підприємствам, які спонсорували агресію РФ. Кінцевими бенефіціарами цих підприємств є російські державні корпорації «Нефтяная компания «Роснефть», «Росатом» та «ПАО «Газпром».

В ході досудового розслідування встановлено, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку і ведення війни проти України та використовувалася у підривній діяльності проти країни.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами диверсії та ведення агресивної війни (ч. 1 ст. 113, ч.1 ст. 437 КК України) здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Слідчого управління ГУ СБУ в АР Крим за оперативного супроводу ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ, а також Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України. 

Нагадаємо, раніше в рамках розслідування цього кримінального провадження за клопотанням прокурорів арештовано майно російських холдингових компаній на 4,5 млрд грн, компанії-дистриб’ютора та банку загалом майже на 880 млн грн, а корпоративних прав – понад 1,2 млрд грн.