Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано майно підсанкційного бізнесмена на 10,5 млрд грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на 230 об’єктів нерухомого майна. Вони на праві приватної власності належать 23 юридичним особам, а кінцевим бенефіціарним власником є колишній народний депутат України.

Серед арештованих активів є елітний готельний комплекс у центрі Києва, виробничі та складські приміщення групи компаній, що спеціалізується на виробництві та реалізації консервних виробів, морський торговий порт «Очаків» у Миколаївській області, торгівельні центри.

Загальна вартість арештованих об’єктів нерухомості становить понад 10,5 млрд грн.

У ході розслідування встановлено, що бізнесмен, після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій, здійснив перереєстрацію належних йому підприємств на підконтрольних осіб. Це іноземці, які мають безпосередній зв’язок з державою-агресором.

Реєстраційні дії він здійснив за сприяння приватних нотаріусів та державних реєстраторів, особи яких вже встановлені.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Досудове розслідування за фактом пособництва державі-агресору здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу співробітників ГУ контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму і ДЗНД СБУ (ст. 111-2 КК України).