Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Авіаудар по місту Дніпро – розпочато кримінальне провадження

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури м. Дніпра розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 11 березня 2022 року близько 5:50 збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл житлових кварталів та цивільної інфраструктури Новокодацького району м. Дніпра.

В результаті трьох авіаційно керованих ракетних ударів пошкоджено багатоквартирний житловий будинок, районну міграційну службу та будівлю районної адміністрації. Один зі снарядів впав поблизу дитячого садка. Також через влучання снаряду в двоповерхову взуттєву фабрику відбулося загорання, яке досі не ліквідовано.

За попередньою інформацією, одна особа загинула. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

На місці події працює слідчо-оперативна група відділення поліції № 3 ДРУП ГУНП в області, працівники вибухотехнічної служби ГУНП в Дніпропетровській області, обставини події встановлюються.

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.