Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Балотувався на псевдовиборах до незаконного органу влади - підозрюється співробітник окупаційної адміністрації Маріуполя

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2023 року чоловік вступив до правлячої в рф партії та балотувався на фейкових виборах до незаконного органу влади – так званого «муніципального утворення міського округу Маріуполя днр».

Колишній студент медичного вишу розпочав передвиборчу кампанію у лікарні. Стоячи перед тяжкохворими людьми, він закликав пацієнтів, а також персонал закладу віддати за нього свої голоси. Окрім того, «політик» знявся у пропагандистському сюжеті «республіканських медіа», запевняючи глядачів у покращенні життя в розбитому місті.

Свою «партійну діяльність» підозрюваний поєднує з роботою на посаді так званого головного спеціаліста комп’ютерного відділу «Маріупольської міської адміністрації». 

Наразі він перебуває в розшуку. 

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.