Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру колишньому першому заступнику Міністра охорони здоров’я України

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому першому заступнику міністра охорони здоров’я України у порушенні встановленого порядку державної реєстрації лікарських засобів (ч. 1 ст. 321-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний безпідставно підписав рішення, яким рекомендував здійснити державну реєстрацію препарату для лікування застуди і грипу. Цей препарат також широко використовувався для терапії COVID-19.

Згідно висновку уповноваженого державного органу – ДЕЦ МОЗ України не було підстав для державної реєстрації цього лікарського препарату.

На той час підозрюваний перебував на посаді гендиректора Директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ України та був співголовою Постійної робочої групи з розгляду проблемних питань державної реєстрації лікарських засобів.

Внаслідок дій підозрюваного лікарський препарат був безпідставно внесений до Державного реєстру лікарських засобів України відповідним наказом МОЗ України.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами центрального апарату СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.