Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безпідставні виплати понад 400 тис грн, призначених за роботу з хворими на коронавірус – на Рівненщині підозрюють головного лікаря

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури головному лікарю одного з комунальних підприємств Рівненської обласної ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, головний лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19 безпідставно підписав накази, на основі яких нарахували та виплатили доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатися і не залучалися для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Таким чином державі завдано збитків на понад 400 тис грн. 

На даний час вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури