Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безпідставно нарахував підлеглій майже пів мільйона гривень незаконних виплат – повідомлено про підозру ексначальнику штабу військової частини

За процесуального керівництва Маріупольської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону колишньому першому заступнику командира військової частини повідомлено про підозру у недбалому ставлення до служби в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці (ч. 4 ст. 425 КК України).

За даними слідства, ексначальник штабу військової частини допустив відсутність на військовій службі з липня по листопад 2022 року своєї підлеглої без законних на те підстав.

Молодший сержант упродовж цього часу не виконувала службові обов’язки. Водночас отримувала грошове забезпечення, у тому числі винагороду в розмірі 100 тис грн.

Загалом внаслідок недбалого ставлення підозрюваного військовослужбовиці безпідставно було нараховано 494 тис грн.

Слідство триває. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.