Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безпідставно виплатили 630 тис грн бойових – двом військовослужбовцям повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону двом військовослужбовцям – начальнику штаба частини та начальнику відділення логістики повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрювані протягом червня-липня 2022 року вносили завідомо неправдиві відомості до рапортів про виконання підлеглим особовим складом бойового завдання на території Донецької та Луганської областей. Внаслідок цього військовослужбовцям військової частини, які не брали участь у бойових завданнях, безпідставно виплачено 630 тис грн додаткової винагороди.

Такими діями державі заподіяно збитки на вказану суму.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.