Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Бив і знущався над солдатами – на Львівщині підозрюють колишнього начальника курсу академії

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру колишньому начальнику навчального курсу одного із факультетів військового вишу за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

За даними слідства, майор восени 2022 і 2023 року систематично принижував честь і гідність підлеглих, застосовував психологічне та фізичне насильство. Таким чином він карав солдатів за порушення під час служби у військовій частині.

Підозрюваний наносив удари по тілу кулаками, ногами і затворною рамою автомата, змушував жувати сигарети, а також бив ременем. Від таких методів «виховання» постраждало кілька солдатів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід - Департамент військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.